Dwumiesięczna OII odwieziona na lawecie do serwisu

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • nokius
    Rider
    • 2010
    • 498

Zamieszczone przez leszekmw
    szachu, wszytko ok , nie sądze żeby to była jakaś awaria. w tej chwili jest chłodno i nie powinna się na niej skraplać woda , najprawdopodobniej była mokra po myciu auta.
    hm, to powinna czy nie skraplać się na niej woda? Bo raz piszesz, że wszystko OK, a później, że "w tej chwili jest chłodno i nie powinna sie na niej skraplać woda". To jak to w końcu jest?

Aha, samochód nie był myty.

PS. Zauważyłem, że zgromadziło się trochę wody zagłębieniach obudowy zaznaczonej na zdjęciu (sorry, ale jeszcze nie wiem co to jest :szeroki_usmiech ) Może faktycznie dostała się tam jakoś woda? Zobaczę jak to będzie wyglądać jutro. Podjade jeszcze do mechanika (udalo mi się odroczyć termin decyzji)
    O3
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...270360#1270360
    O2
    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=38454
  • p690
    Ambiente
    • 2008
    • 216

Moja słodka czarnula odjechała z przed domu na lawecie do serwisu. :cry:
    Zablokowała się staycjka i żadne próby jej odblokowania nie przyniosły rezultatu.
    Kontakt ze Skoda Assistance...
    Przyjechał laweciarz i długo dłubał przy stacyjce. Udało się włożyc kluczyk i odpalić brunetkę. Po zgaszeniu i wyjęciu kluczyka znów ten sam problem. Dłubanie w stacyjce znowu pozwoliło na włożenie kluiczyka i odpalenia motorowni. Kontakt ze Skoda Assistane i decyzja o zabraniu pięknej do ASO. No i jestem bez ślicznoty, czekam na samochód zastępczy i info co dalej.
    Czy ktoś z was miał już podobny problem ? :?:

Pozdrawiam

Komentarz

• AdamB
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 8030
      • Octavia IV (NX3)
      • DKZA 2.0 TSI 190 KM

p690, ja taki miałem, umyłem przed domem, chcę wjechać a tu kluczyk nie chce wejść. Po 5 min prób udało się włożyć kluczyk. Jeszcze dwa razy się przyblokowała, umówiłem się w servisie, a oni mi powiedzieli że mi ja wymienią jak mi się zablokuje. Więc wróciłem. Od tamtej pory spokój mam.
      Problem polega na tym, że blokuje się zapadka w stacyjce. Trzeba solidnie stuknąć kilka razy kluczykiem i puszcza.
      Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC

Komentarz

• p690
        Ambiente
        • 2008
        • 216

Zamieszczone przez AdamB
        p690, ja taki miałem, umyłem przed domem, chcę wjechać a tu kluczyk nie chce wejść. Po 5 min prób udało się włożyć kluczyk. Jeszcze dwa razy się przyblokowała, umówiłem się w servisie, a oni mi powiedzieli że mi ja wymienią jak mi się zablokuje. Więc wróciłem. Od tamtej pory spokój mam.
        Problem polega na tym, że blokuje się zapadka w stacyjce. Trzeba solidnie stuknąć kilka razy kluczykiem i puszcza.
        ...A to pech...
        ja wróciłem z trasy, wyłączyłem autko, wyjąłem kluczyk i zauważyłem że radio sie nie wyłączyło. Wyszedłem z autka i chciałem je zamknąć ale zamek nie zadziałał, no to wróciłem do środka i chciałem włączyć zapłon ale... już nie włożyłem kluczyka.
        ASO juz się ze mną kontaktowało, gość stwierdził że nie bardzo widzi problem bo auto zjechalo z lawety o własnych siłach, pytał dlaczego laweciarz dłubał w stacyjce ?
        Ja mu na to dlaczego Skoda cholera przysyła zwykłego laweciarza a nie specjaliste Szkodników - nic nie odpowiedział.

Komentarz

• Jaro102
          Rider
          • 2007
          • 656

Z tymi serwisami to tak jest. Ja mialem niedawno klopot z zamkiem od klapy bagażnika. W trakcie jazdy pokazywał mi że klapa jest nie domknięta i piszczał mimo iż klapa była zamknięta dobrze. pojechałem do jednego serwisu. Trzymali ją 2 h i po wyjechaniu było to samo a ponad to klapa z jednej strony była wyżej a z drugiej niżej i jeszcze wewnątrz źle mi zamontowali ta plastikową osłone klapy. :| Pojechałem do serwisu gdzie ją kupiłem i po prostu okazało sie że trzeba wymienić zamek.
          Octavia III RS 2.0 TDI CUPA

Komentarz

• czachus
            Drive
            • 2008
            • 79

Tiaa-ja jak odbierałem swoją to już w salonie nie mogłem domknąć tylnej klapy bez solidnego "pierd....". Gość mówi, że to musi się wyrobić....No wkurw....się. Umówiłem się z serwisem i mi ją wyregulowali.
            Specjalista...od siedmiu boleści. A jak mu pokazywałem stojącą na salonie i dobrze się zamykającą to nadal twierdził, że musi się klapa ułożyć.
            Moja strzałka Nie wymuszajcie pierwszeństwa, to szkodliwe dla zdrowia...

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

czachus, ja miałem to samo. Twierdzili, że auto jest zbyt szczelne i się robi podciśnienie. Na pytanie dlaczego w Passacie i w innych autach potrafi się lekko zamykać, usłyszałem, że Passat jest droższy i dlatego. Paranoja. W serwisie nie chcieli mi tego wyregulować, bo twierdzili, że będzie mi klepało na dziurach. W końcu poprawili i jest dużo lepiej choć w dalszym ciągu nie jest doskonale.
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• AdamB
                RS
                S_OCP Member
                • 2007
                • 8030
                • Octavia IV (NX3)
                • DKZA 2.0 TSI 190 KM

p690, nie odpuszczaj :evil:

Komentarz

• p690
                  Ambiente
                  • 2008
                  • 216

ASO poinformowało mnie że kluczyk do stacyjki został włożony kilkadziesiąt razy i ani raz stacyjka się nie zablokowała.
                  Jednak, żeby uniknąć problemów, ASO zorganizuje nową stacyjkę i wymieni ją za ok. dwa tygonie. W tym czasie autkiem można jeździć
                  ( no chyba że znów się zablokuje).

Komentarz

• AdamB
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2007
                    • 8030
                    • Octavia IV (NX3)
                    • DKZA 2.0 TSI 190 KM

p690, moja historia :szeroki_usmiech , ale przynajmniej tobie się udało. Może się okazać, że już się nie zablokuje.A jak podjedziesz się upomnieć to powiedzą że wymienią przy następnym zablokowaniu :evil:
                    Ale mam nadzieję, że tak nie będzie

Komentarz

Pracuję...